Vooruitgang Vergt Wilskracht

Dames 1 wint ondanks te veel balverlies van Tornado

Tornado 2 – VVW

Op donderdag startte voor de dames van VVW de veldcompetitie weer. We moesten uit naar Heerhugowaard om tegen Tornado 2 te spelen.

Een nieuwe tegenstander in onze poule, we wisten dus ook niet wat we konden verwachten.

Helaas waren er een aantal speelsters afwezig, maar die werden vervangen door Irene, Liz en Shirley uit de A-jeugd.

Linelle opende de score vanuit een goede snelle 2e fase. Sanja scoorde vervolgens mooi uit de hoek en zo pakte we al snel een voorsprong. Tornado deed wat terug, maar Sanja was in vorm, ze scoorde weer twee keer uit de hoek en vergrootte de voorsprong naar 1-4.

Tornado 2 scoorde echter ook twee keer en bracht zo de marge weer terug naar één.

Aanvallend verliep het niet allemaal gladjes. Er werd veel balverlies geleden, maar liefst viertien keer in de eerste helft en ook werden niet alle overtredingen waargenomen door de leidsmannen.

Astrid scoorde mooi vanuit de opbouw en Sanja wederom vanaf de hoek. Linelle werd door Jorien op maat aangespeeld aan de cirkel en scoorde, om vervolgens weer in de snelle tweede fase goed door te breken en de 3-9 binnen te schieten. Ondanks het matig spel geen vuiltje aan de lucht. Ook de A jeugd werd ingezet en Liz bekroonde dat gelijk met twee mooie doelpunten.

Irene mocht het doel verdedigen en deed dat met verve, ze maakte een prachtige stop, waardoor Tornado niet kon terugkomen.

Wendy en Jorien sloten de eerste helft met mooie doelpunten. Wendy kon doorbreken, doordat Manon prachtig weg trok op de cirkel. Jorien benutte een penalty en kon ook in een snelle aanval het netje vinden. Ruststand 7-15.

Het was Tornado die de tweede helft opende met twee prachtige schoten vanaf de opbouw rij. Jorien deed wat terug en kon door mooie acties twee keer scoren. 8-17.

Sharon verichtte een prachtige redding door een break out te stoppen.

Linelle kon na een korte wissel met Wendy van afstand afronden en Wendy scoorde daarna uit de break out.

Daarna was het de beurt aan de A jeugd. Liz was alert op de terugkomende bal en scoorde, om vervolgens nog een keert te scoren vanaf de opbouw. Aan de ander kant was het Shirley, die mooi vrijgespeeld werd door Linelle en twee keer kon scoren. 11-22.

De tweede helft ging qua balverlies een stuk beter, maar de kansen werden niet benut, mede door uitstekend keeperswerk, door de keepster van Tornado.

Rowie verzilverde nog een penalty en zo had iedereen vlak voor het einde van de wedstrijd gescoord.

Het slotakkoord was ook voor VVW. Liz pakte de topscoorster van de wedstrijd titel, door maar liefst haar vijfde goal deze partij erin te gooien, top gedaan Liz!

Astrid bepaalde de eindstand met een snoeihard schot van afstand op 14-26.

De eerste twee punten zijn binnen, de dames willen nog één jaartje kampioen worden en naar het NK! Ze zullen dan ook iedere wedstrijd tot het uiterste strijden voor de zege. Irene, Liz en Shirley, bedankt voor het meedoen!

Scores: Liz 5, Linelle 4, Sanja 4, Jorien 4, Wendy 3, Astrid 2, Shirley 2, Manon 1 en Rowie 1.

Aanstaande zaterdag om 20:00 uur in de Dars word er weer geoefend voor het zaalseizoen. Geel Zwart komt op bezoek in Wervershoof en iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken!!

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk