Vooruitgang Vergt Wilskracht

Dames 1 wint van vrij spelend Vido

VVW – Vido

Na een moeizame zege afgelopen zondag op Westfriezen, was het op de donderdag de beurt aan Vido om het de dames van VVW lastig te maken. Vido kwam weer terug en via een makkelijk gegeven penalty zelfs op voorsprong 3-4. Het was al wel duidelijk dat ook Vido niets te verliezen had in Wervershoof. Is natuurlijk wel lekker spelen, als je een punt pakt is het mooi meegenomen, als je verliest was het verwacht en niemand die dan nog gaat zeggen, dit hadden jullie moeten winnen. Bij de dames van VVW is het totaal omgekeerd, de buitencompetitie word wel ff gewonnen, om vervolgens voor de zoveelste keer naar het NK te gaan. Maar de afgelopen weken is het wel gebleken dat het niet helemaal zo werkt. Waar je binnen naar ballen toe duikt en net ff meer durf hebt, is het buiten vooral oppassen dat je niet tegen het asfalt klettert. En is het verschil tussen een VVW binnen of buiten wel erg groot.

Linelle trok de stand met een afstandsschot weer gelijk, maar Vido was op schot en liep weer twee doelpunten weg. 4-6.

Jorien en Linelle maakte een mooie wissel en Esther kon vanuit de 2e snelle fase scoren. Dichterbij kwamen we echter niet. Vido scoorde ook weer, 6-8, maar daarna was het Wendy die doorbrak in de tweede fase en Tanja die op de cirkel een penalty mee kreeg. 8-8.

Tijd om erover heen te lopen was er niet, Vido bleef goed verdedigen, maar ook de dekking van VVW stond prima, waardoor er weinig gescoord werd. Ook Sharon verichte in die fase een belangrijke redding, maar moest daarna het veld verlaten. Ze had namelijk in haar duim gesneden, en helaas begon het weer pijn te doen en te bloeden, waardoor ze moest worden vervangen door Wendy uit de A jeugd. Voor Wendy haar debuut in de hoofdmacht van VVW.

Jorien scoorde nog wel twee keer op het einde van de eerste helft, maar Vido deed dit ook, waardoor we met een 10-12 achterstand de kleedkamer in gingen.

De tweede helft moest een stuk beter! Meer snelheid, betere communicatie in de dekking en de ballen er in schieten!

Maar Vido scoorde vrijwel direct en bracht de marge op drie, maar VVW toonde veerkracht. Via mooie aanvallen en goed verdediging werd er eindelijk gescoord. Esther scoorde met snoeiharde schoten van afstand, Jorien uit de break out, Wendy in de break out en Sanja vanuit de hoek, binnen een paar minuten was de achterstand omgebogen naar een 15-13 voorsprong.

Vido deed wat terug, maar Linelle en Jorien deden er weer een schepje bovenop, 17-14. Dat gold voor de minuten erop ook, Vido scoorde één keer en VVW, twee keer, via goede druk vanaf de linkerkant konden Linelle en Wendy de 19-15 noteren.

Klus geklaard leek het, maar niets was minder waar. Vido bleef hun best doen en scoorde maar liefst vier keer achter elkaar, waardoor het weer gelijk stond. 19-19.

Iedereen was dus weer terug bij af, maar het had Vido veel kracht gekost en de meiden van VVW hadden nog wel wat diesel in de motor. Onder leiding van Wendy en Astrid, werd het gas erop gezet en waren het Esther en Jorien die konden profiteren. Er werd maar liefst zeven keer achter elkaar gescoord en werd Vido op een achterstand gezet, die niet meer viel in te halen.

Eindstand 26-21. Wendy super bedankt voor het keepen!! Inmiddels hebben we twee geblesseerde keepsters en zonder keeper geen wedstrijd, dus top!

Scores: Jorien 10, Esther 7, Linelle 5, Wendy 3 en Sanja 1

Het goed nieuws is wel dat Laura volgende week weer mag beginnen en de blessure van Sharon ook maar enkele dagen rust nodig heeft.

Op 5 oktober begint de competitie, zijn alle vakantiegangers weer terug en zijn we klaar om de knallen in de openingswedstrijd tegen Hurry up.

Aanstaande zaterdag spelen we om 20:00 uur uit tegen VZV, zondag 13:00 uur thuis op het veld tegen Dynamo

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk