Vooruitgang Vergt Wilskracht

Ondanks pittige voorbereiding wint dames 1 ruim van Dynamo

VVW – Dynamo

De dames van VVW moesten deze week weer flink in actie komen. Een pittige voorbereiding mede door de vele competitiewedstrijden door de weeks, zorgt ervoor dat de dames vele uurtjes op het handbalveld staat. Een keerzijde is, dat er maar één keer per week getraind kan worden en dat de nieuwe spelsytemen minder goed kunnen worden getraind, zodat het in de wedstrijd hier en daar nog vaak mis gaat.

Vooral in de oefenwedstrijd tegen VZV op zaterdagavond, konden de speelsters elkaar niet altijd vinden en dit resulteerde uiteindelijk in balverlies en veel break outs om de oren.

Hopelijk hadden de dames hier lering uit getrokken en kon tegen Dynamo op het veld, de puntjes op de i worden gezet.

Dynamo opende de score, maar Linelle kon via het eerste spelsysteem de stand weer gelijk trekken. VVW had besloten, vandaag eens met snelheid te starten en dat was goed te zien. Bia een breakout kon Manon de voorsprong pakken. Daarna was het Jorien die goed vrij werd gespeeld in een snelle tweede fase.3-1.

Met een venijnig schot kon Dynamo wat terug doen, maar VVW stond over het algemeen strak te dekken, waardoor ze toch moeite hadden om door te breken.

De aanval werd weer opgezet door VVW en een nieuw spelsysteem werd ingezet. Hieruit konden Astrid en Linelle van afstand profiteren en de score uitbreiden naar. 6-2.

Een goede start, met good old Sandra vd Gragt op het doel, ivm de blessures van Laura en Sharon.

Er werd goed gespeeld door de dames van VVW en na goede druk van Linelle, werd Astrid vrijgespeeld en die scoorde. Daarna was het Rowie die na balverovering van Wendy, in de break er van door kon om te scoren. Daarna was het weer Rowie, die in een snelle tweede fase vol kon aanleggen en de bal er onderkant lat in knalde. 9-3.

Daarna kon Dynamo weer scoren en kwam iets terug in de wedstrijd. Maar VVW bleef gefocust spelen en snelle aanvallen eruit knallen, waaruit Fanny kon profiteren.

Jorien kon ook weer vanuit de hoek scoren en Linelle denderde door de dekking van Dynamo heen en maakte de 12-7.

De dekking van VVW stond als een huis en Dynamo was te traag in de omschakeling, waar VVW optimaal van profiteerde.

Fanny, één van de nieuwe speedys in het team, tekende de 13-7 aan, maar ook Sanja en Jorien zijn bloedsnel en trefzeker, waardoor de scoren maar bleef uitlopen. 15-7.

Vanuit de hoek kon Dynamo toch weer een gaatje vinden, maar in de tegenstoot, was het Rowie die de bal wederom strak in de kruising schoot. 16-8.

VVW was in vorm en het waren weer de hoeken die vliegensvlug weg waren, Sanja kon maar liefst twee keer scoren en Jorien troefde haar tegenstandster af, bij een gevecht om de bal en kon vervolgens haar eruit lopen in de break out. Ruststand 20-8.

VVW speelde erg goed en moest dit in de tweede helft vooral volhouden. De keepsters mochten wisselen en zo keepte Irene uit de A jeugd de tweede helft in de hoofdmacht.

Na weer een onderschepping in de dekking vloog Tanja in de aanval, ze kreeg de bal en speelde Jorien vrij die weer scoorde.

Een goed begin, maar Dynamo liet zich niet kennen en scoorde ook twee keer. Na weer een spelsysteem mocht Astrid aanleggen, over de kleine schieten, brulde coach Dragan, en dat deed ze, bam weer een goal.

Daarna werden er wat twee minuten straffen uitgedeeld en werd de wedstrijd iets grimmiger. VVW liet zicht niet van de wijs brengen en bleef scoren via verschillende speelster. Jorien, Fanny en Linelle brachten VVW naar een 25-11 voorsprong. Irene stopte nog een penalty van de gasten uit Ursem en zo kwam de winst niet meer in gevaar, Dynamo was moe gestreden, liepen tegen twee minuten straffen en penaltys aan.

Manon die eerst nog een duwtje en een penalty mee kreeg, scoorde daarna wel zelf vanuit de hoek, Rowie nogmaals van afstand en Astrid speelde Fanny mooi vrij, die kon doorlopen en scoren.

Linelle besloot de score reeks voor VVW door middel van een penalty en zo was de wedstrijd eenvoudig gewonnen. Eindstand: 30-15 Scores: Jorien 6, Linelle 6, Rowie 5, Fanny 4, Sanja 3, Astrid 3, Manon 2 en Wendy 1.

In deze wedstrijd leek alles te kloppen, er werd snel omgeschakeld en er werd veel gescoord vanuit de systemen. Ook de dekking stond als een huis, de vorm lijkt er aan te komen.

Aankomende week, spelen de dames nog eenmaal een slopend programma. Donderdag word er thuis gespeeld tegen het sterke Berdos op het veld, zaterdagavond reizen we naar Heerhugowaard voor een trial tegen KSV en Hercules, om vervolgens zondag de veldcompetitie af te sluiten tegen Con Zelo in Waarland.

Oud papier

17 december 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt

Dick van Berkum
Ted Smit
Suze Gutter
Nienke Kluit
Eva Smit
Jade Boerdijk
Petra Pladdet - van heerwaarde
Amanda Germans

Zaaldienst

16 december 2018

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 1

Van 10.20 uur tot 11.30 uur Stephanie Fransen

Van 11.30 uur tot 12.45 uur Rianne Smit en Lieke Swart

Van 13.00 uur tot 15.45 uur Dirk Vreeker en Franka Schouten

Van 15.45 uur tot 17.00 uur Britt Degeling en Beau Groot

Zaaldienst zondag 16 december 2018, DE DARS hal 2

Van 13.50 uur tot 14.50 uur Sabine Verdonk