Vooruitgang Vergt Wilskracht

Trainersbijscholing en Keepersclinic met Herman Breuer...

Afgelopen zaterdagmiddag 25 oktober hebben we een trainersbijscholing georganiseerd gericht op keeperstraining. Dit is voor het mooie gecombineerd met een keepersclinic voor onze jeugdkeepers (D-jeugd tot de B-jeugd) en voor de selectiekeepers (dames 1 en heren 1). Voor deze bijscholing is niemand minder dan Herman Breuer, trainer van de huidige koploper uit de Duitse bundesliga geregeld. Naast ongeveer 15 trainers en coaches vanuit V.V.W. zijn er ook 22 externe trainers langsgekomen.

De bijscholing begon net na de middag met 1.5 uur praktijk gericht op de techniek van het keepen.
Herman heeft veel interessante oefeningen laten zien waarbij ook vernieuwende materialen zijn gebruikt. Waar het voor de trainers erg gezellig, interessant en vooral ontspannen was, hebben de keepers het zeker niet makkelijk gehad. Twee van de keepsters mochten een aantal minuten in een squadhouding op een balans-trilplaat-ding staan waarbij ook nog eens ballen werden aangespeeld. Een aantal meiden hebben een mooie tijd geoefend op een “hordezit”, ik doe het ze niet na!
Natuurlijk hebben ze ook wat leukere oefeningen gedaan zoals een reactiespelletje met het fitlight-systeem. Een mooi tweede voorbeeld was een laserpen waarmee ze op een draaiend alfabet moesten richten. Ik denk dat de ze het erg leuk hebben gevonden, ze hebben het in elk geval super goed gedaan. Daphne, Nienke, Marieke, Marit, Troy, Jade, Maud en Wendy BEDANKT! Jullie hebben de vereniging prima vertegenwoordigd en we kunnen trots op jullie zijn.

Na het praktijkdeel zijn we meteen doorgegaan met het theoriedeel.Dit heeft ongeveer 1.5 uur geduurd en heeft mij persoonlijk een completer beeld gegeven over keepers. Herman heeft erg enthousiast en gepassioneerd vertelt over zijn visie en de theorie van het keepen. Naderhand was er voldoende tijd om vragen te stellen en hebben we een korte pauze van 30 minuten ingelast.

Het tweede deel praktijkdeel van de training heeft ook weer 1.5 uur geduurd en was gericht op teamtraining. Herman heeft aan ons laten zien hoe je een keeper efficiënt kan meenemen tijdens je teamtrainingen. Hiervoor mochten Maikel (heren 1), Sharon (Dames 1) en Petra van de C1 aantreden. Hun training bestond vooral uit het tegenhouden van doelschoten in combinatie met een aantal oefeningen. Ik denk dat we erg blij mogen zijn met de kwaliteit van onze keepers, ze hebben het prima gedaan. Petra van de C1 stond naast de keepers van dames 1 en heren 1 maar was zeker geen zwakke schakel. Ze heeft alles meegedaan en zich volledig gegeven. We kunnen als vereniging trots zijn op onze keepers en zouden dit soort dingen veel vaker moeten doen.

Ik wil de club van 50 bedanken voor de financiële ondersteuning, Sportcentrum de Dars & Sandra van de Gragt voor de samenwerking, de meiden van de C en B-jeugd voor een heleboel goed gerichte doelschoten, alle keepers, trainers en coaches …. En niet te vergeten: Herman Breuer voor een geweldige bijscholing!

Met sportieve groet,

Kijk voor foto's op deze pagina bij albums

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.