Vooruitgang Vergt Wilskracht

Dames A1 is Nederlands Kampioen Veldhandbal!

Dames A1 ‘T Fortuin/VVW Nederlands Kampioen

De eerste competitie helft was tot de laatste wedstrijd spannend, we deelden samen met JHC de leiding in de poule. De Zevende wedstrijd moest gewonnen worden om als herfst kampioen de zaal competitie te starten. In een zeer matige wedstrijd van onze kant wisten we uiteindelijk met 25-24 de wedstrijd in ons voordeel te eindigen.

Dus Herfst Kampioen Veld.

In de Zaal plaatsten we ons als Kampioen voor het NK Zaal wat ook een prestatie is, alleen deden ons daar veels te kort door als zevende te eindigen. Een plek bij de eerste drie behoorde zeker tot de mogelijkheden. Buiten Al, was het de eerste keer dat er de A1 zich plaatste voor het NK en dit mogen we meenemen in onze rugzak. Dit nemen ze ons niet meer af.

De tweede helft veld begon, daar waar wij onze wedstrijden bleven winnen morsten onze tegenstanders onderling alleen maar punten. En waren we na drie wedstrijden buiten niet meer in te halen voor de andere ploegen in de poule. Dus we waren Kampioen Veld wat in hield dat we naar het NK mochten om te proberen om de beste van Nederland te worden.

Eerst wilden we alle wedstrijden winnend afsluiten om ook Ongeslagen kampioen te worden.

De laatste wedstrijd van het seizoen hebben we dat zelfs zonder wissels gedaan. IVM kermis, Blessures een twee die naar een feest moesten en de andere ploegen die allen gelijk moesten spelen en als ploeg het seizoen wilde afsluiten.

Tussen de buiten competitie door speelde we ook nog voor de beker. Nadat we twee keer ruim gewonnen hadden mochten we de halve finale spelen tegen Victoria O. Deze wedstrijd speelde we niet op ons best maar wisten we op karakter te winnen met 19 – 16.

Dit betekende dat we tijden ons Jubileum weekend de Bekerfinale moesten spelen tegen VZV A1.

Nadat we in het begin van de eerste helft goed konden bijhouden wist VZV met de rust een klein gaatje te slaan. Dit bouwden ze de tweede helft uit en deze finale werd ook verloren.

Drie maal is scheepsrecht;

Na het NK Zaal en de beker verloren te hebben wilden we en moesten we op eigen terrein deze prijs wel in de wacht slepen.

We moesten twee hele wedstrijden spelen tegen eerst Zeeburg A1 en later Quintus A1.

Zeeburg A1 – ’t Fortuin/VVW A1 20 - 31

De eerste wedstrijd tegen Zeeburg A1 (een bekende van de binnen competitie). We hadden uit ruim gewonnen en thuis een voorsprong weggegeven van 12 punten, we waren dus gewaarschuwd.

We begonnen scherp en trokken gelijk de wedstrijd naar ons toe, Evita maakte de eerste twee doelpunten en Amber de 1-3 Zeeburg kwam nog terug tot 3-3 maar door Kim, Beau2x Amber Beau en Daphne kwamen we op een tussenstand van 4-9. Nadat we gingen door wisselen kregen nu Liz2x Dyra en Shirley twee maal de kans om te scoren, zeeburg deed dit niet en we hadden een tussenstand van 5-14. Het ging allemaal voortvarend, echter door even niet op te letten ging Zeeburg op de break Shirley liep mee raakt haar aan vanachter en kreeg in de eerste helft direct de rode Kaart. Jammer maar het is niet anders, les voor de volgende keer. In ondertal kon Zeeburg iets terug doen maar Iris Beau Amber en Rosa zorgden voor een 8-18 de ruststand.

In de rust de puntjes op de i gezet en de tweede helft ging weer van start.

We namen een klein beetje gas terug om ons te sparen voor de tweede wedstrijd, Wendy stond als een dijker te keepen en de meiden gaven niets weg. Er werd om en om gescoord en bijna iedereen heeft deze wedstrijd een balletje erin kunnen gooien. Dit is ook een van onze wapens, een veel scorende ploeg waar iedereen kan scoren. We hebben de wedstrijd met 20-31 gewonnen en de eerste stap is gezet richting het kampioenschap.

De tussenwedstrijd was Quintus A1 – Zeeburg A1 en deze is gewonnen door Quintus A1 met een groter verschil dan onze wedstrijd. Dus er de winnaar van de laatste wedstrijd is Nederlands Kampioen Veld. De dames hadden de wedstrijd goed bekeken en zo hun strijdplan gemaakt, de wedstrijd van het jaar kon beginnen.

’t Fortuin/VVW A1 – Quintus A1 29 – 26

De wedstrijd waar we het hele seizoen voor gewerkt hebben begon, en wat ik het hele seizoen nog niet had meegemaakt is dat de dames Zenuwachtig waren. (ziek zenuwachtig) zoals sommige het omschreven. Evita maakte wederom onze eerste Rosa de tweede en beau zorgde voor de 3-2. Quintus dacht tot hier en niet verder. En gingen tot het randje verdedigen, af en toe eroverheen en testen de scheidstrechters uit. Deze floten een prima wedstrijd, alleen wij vergaten te handballen en zo stonden we na twaalf minuten niet op een voorsprong maar op een 4-9 achterstand. We gaven te veel ruimte aan de cirkel van hun en deze maakte hier dankbaar gebruik van door viermaal te scoren. Het moest anders en met steun van ons publiek wisten we langzaam terug te komen in de wedstrijd. Door een mooi doelpunt van Rosa en daarna Shirley kwamen we voorzichtig terug in de wedstrijd. Na een grove overtreding op Rosa kregen we een penalty mee deze werd benut door Beau en ze gooide daarna met een afstandsschot de 8-11 raak. Quintus ging op een andere manier verdedigen waardoor en meer ruimte kwam voor de in startende mensen. Door Liz Amber Liz Kim Rosa Amber handen we de stand omgebogen in ons voordeel. Quintus gaf zich niet gewonnen en deed wat terug maar Noël en Amber scoren voor ons en we gingen met een 16-15 ruststand rusten.

De tweede helft werd steeds feller en Quintus deed er een schepje bovenop, echter hadden diverse speelsters van hun kramp terwijl we zelf het tempo omhoog wilden gooien. In een gelijk opgaande wedstrijd scoorde we om en om. Irene stond deze wedstrijd op doel en hield ons ook diverse malen op de been door prachtige reddingen net als Wendy de eerste wedstrijd. Met gewoon twee top Keepers achter de hand heb je gewoon een luxe. Kim en Liz twee maal zorgen dat we bij Quintus bleven en Quintus nam brutaal 19-20 voorsprong. Nadat we de verdediging weer op orde hadden maakte Noël de gelijkmaker en zorgde Shirley voor de voorsprong terug 21-20. En tijdje om en om Liz Kim Rosa Liz en Quintus bleef gaan. 25-25. Ze gingen Beau uit pressen en vastzetten waardoor erachter veel ruimte kwam. Na uit ondertal gekomen te zijn wilden we het tempo omhoog gooien door meer op de break te gaan, nadatIris er mooi doorheen liep en Amber een wereld paas van Irene niet kon verwerken maakte ze daarna wel een mooie break af. 27-25 met nog een paar minuten te gaan. Quintus maakte nog de 27-26 alleen Liz en Beau maakte daarna de twee laatste doelpunten van de wedstrijd. 29-26 gewonnen van Quintus A1.

Yes, hij is binnen. Eindelijk geen tweede.

We zijn Nederlands Kampioen Veld handbal.

We danken al ons publiek die ons gesteund en aangemoedigd hebben om dit resultaat te kunnen behalen.

Gefeliciteerd meiden,

Amber, Beau, Daphne, Dyra, Evita, Irene, Iris, Kim, Laudy, Liz, Noël, Rosa, Shirley, Wendy voor het behalen van het Kampioenschap en Saskia voor het verzorgen en Johan voor de coaching

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.