Vooruitgang Vergt Wilskracht

Hanse Cup

Je linker hand omhoog, je rechter hand omhoog,.............

Wat hebben we deze leus vaak gezongen tijdens ons lang weekend naar de Hanse Cup in Hamburg.

3 C handbalteams van Commandeur Verzekeringen VVW hebben de beleving van het jaar gehad.

Op vrijdag 14 april vertrokken 32 speelsters en hun begeleiding met de bus richting Hamburg. De reis duurde ongeveer 6 uur. Na inschrijving kregen we te horen naar welke school wij mochten om te gaan slapen. Op onze slaapplaats aangekomen stonden we direct voor een leuke uitdaging. We moesten 32 meisjes en 3 vrouwelijke leiding bergen in 1 klaslokaal.

Na veel schuiven, creatief denken zijn we tot een goede oplossing gekomen. We kunnen zeggen,het was knus en gezellig!!! Toen we volledig geïnstalleerd waren, gingen wij wandelend door de frisse regen richting ons avondmaal. Er kon gekozen worden uit een vegetarische kaasschotel en worst met sla en gebakken aardappelen. De leiding heeft heerlijk gegeten, daar waar de meiden nog wat moesten wennen.

's Avonds kregen de meiden de keuze om mee te gaan richting het openingsfeest of gewoon thuis te blijven om te chillen of spelletjes te doen. 19 meiden en 3 leiding gingen dansen en rond 23 uur keerden zij terug. Bij thuiskomst werd het programma voor de eerste dag gepresenteerd. Even schrikken, de wekker zou al om 6.00 uur afgaan. De tassen werden voor de volgende ochtend klaar gemaakt en rondmiddernacht gingen alle lichten uit.

Openingsdag van het toernooi.

Na een goed ontbijt gingen de meisjes C1 en C2 naar Sporthalle Bornbrook en de meisjes C3 mochten ballen in Sporthalle Faehrbuernfleet. De sfeer zat er gelijk goed in. Luidkeels werd er bij de C1 en de C2 aangemoedigd. De concurrentie keek iets wat verbaasd, maar al snel waren zij op onze hand en klapten met ons mee. Helaas kon er deze dag niet gekeken worden bij de meisjes van C3. Zij kregen gelukkig wel bezoek van Jasper en Johan. Ennnnn ….., als verrassing kwamen ook Wilma en Irene vanuit Nederland alle teams aanmoedigen. De C1 werd deze dag 2e in de poule. De C2 werd 3de en de C3 eindigde als 1e in de poule. Om 14.00 uur was iedereen klaar. Rond 15.30 uur waren wij allemaal gedoucht en wel terug op school. Sommigen gingen buiten op het plein handballen, anderen chillen op bed en weer anderen kozen er voor om gezellig een spelletje te spelen. Om 17.30 uur knorden alle buiken en wandelden wij met de hele groep richting de pasta met rode of witte saus. Terug in school werd het daar weer een gezellige avond.

Tweede speeldag.

Vandaag waren de speelschema's zo dat iedereen wel een wedstrijd van een ander team kon bekijken. Buschauffeur Zweitse van busmaatschappij Van Diepen bracht ons ook deze dag veilig naaralle sporthallen. Al klappend en juichend probeerden we onze teams naar de overwinning te brengen. Waarschijnlijk lag de pasta van dag 1 nog wat zwaar op de maag en was de nachtrust te kort geweest voor de C1. Zij verloren namelijk de eerste kruisfinalewedstrijd. Gelukkig wonnen zij de tweede, waarna er lang gewacht moest worden op wat de andere teams uit de poule zouden doen. Dit liep voor VVW goed af, zij mochten gaan strijden voor de 3e of 4e plaats. Helaas werd deze strijd verloren met 15-11 en eindigde dit team als 4e in de poule.

De C2 hadgoed de spirit er in. Zij hadden vleugels gekregen van al het gesponsorde fruit van 'New Green' en wonnen alle 3 wedstrijden deze dag. Ze werden kampioen van de Challenge Cup.

Ook de C3 liet zien dat zij heel goed wisten in welk netje de bal moest vallen. Eline verteld over haar beleving:

Wedstrijd 1 tegen JSG Neckar/Kocher Handball :

Nadat we eerst bij de C1 en C2 hadden gekeken, waren we zelf aan de beurt.

We reden eerst naar de verkeerde zaal, maar we zijn uiteindelijk op tijd aangekomen bij de goede zaal. We moesten om half 3 spelen in de Sand Halle. Eerst gingen we een praatje houden om de focus op de wedstrijd te krijgen. Na de warming-up in de gang bij de kleedkamers mochten we beginnen met de wedstrijd. Het was een wedstrijd waarbij we hard moesten vechten. We raakten eerst een beetje achter, maar verder in de wedstrijd ging het steeds beter. Onze tegenstanders waren hard in het aanpakken en ze waren ver voor de stippellijn aan het verdedigen. Daardoor was het voor ons moeilijk om ons spelletje te spelen. De eindstand was 11-6 voor de tegenpartij. We hadden verloren, maar we hadden wel veel geleerd van de wedstrijd.

Wedstrijd 2 tegen VfL Waiblingen:

De coaches hadden de opstelling aangepast voor deze wedstrijd. Na ons gebruikelijke praatje en warming-up mochten we weer starten. De tegenstander die we deze wedstrijd hadden waren we al eerder tegengekomen. Toen hadden we één wedstrijd van hen gewonnen, maar ook één wedstrijd verloren. De wedstrijd was zeer spannend en fel. Het ging lange tijd gelijk op met 8-7 voor ons, daarna ging het mis met de telling en werden wij twee keer benadeeld. In de laatste vijf minuten waren we heel hard aan het vechten en kwamen op een voorsprong. De eindstand was 15-12 voor ons. Daardoor waren we 3de geworden!

's Avonds na het eten werden alle haren gedaan, de mooie 'kleedjes' uit de tassen getoverd en de gezichten werden sjiek geverfd. Met ons beste humeur gingen wij richting de prijsuitreiking en het eindfeest. De C1 was op een nette 4e plaats geëindigd. De C2 mocht op het erepodium hun 1ste plaats van de Challenge cup ophalen en de C3 mocht de 3e prijs in ontvangst nemen. Na deze happening hebben wij tot laat gedanst en genoten op het eindfeest.

Terug naar huis.

De volgende ochtend kosste het zichtbaar moeite om wakker te worden. Eenmaal wakker, was iedereen weer van goede zin en werd de slaapzaal snel leeg en keurig opgeruimd door de meiden. Zij gingen samen met 2 begeleiders en onze SUPER buschauffeur Zweitse naar het laatste ontbijt in de sporthal. De achter gebleven begeleiding kon op deze manier verder opruimen en alle spullen netjes op zijn plek zetten in de klaslokalen. Om 10.00 uur vertrok de bus huiswaarts. Rond 16.00 uur kwamen we moe, maar vol verhalen aan bij de Westrand.

Dit fantastische weekeinde was alleen maar mogelijk dankzij de grote inzet van de jeugd, de begeleiders, maar vooral ook door onze sponsors en buschauffeur.Dankzij de nieuwe shirts, het verse fruit, het vervoer en geldelijke bijdragen konden we dit weekeinde voor onze jeugd organiseren. Dank jullie wel!!!

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.