Vooruitgang Vergt Wilskracht

Positief zijn na de brand! Hoe verder?

Hoe positief zijn we na zo’n klap, wanneer twee verenigingen in ‘zak en as’ zijn, na de verwoestende brand van hun kantinecomplex?

Wat een dreun te verwerken in de vroege morgen van Koningsdag. Twee verenigingen, handbal en voetbal, in het hart getroffen. Daar waar sporters/mensen samen komen en er zoveel bezittingen, bekers, persoonlijke dingen in hebben staan en liggen, nl. het kantinecomplex, geheel verwoest. Twee verenigingen die tot diep in de wortels van sportief Wervershoof zijn verankerd. Zo’n bericht wil je eerst niet geloven. Tot verbijstering door berichtgeving plaats maakt bij veel mensen voor de tranen in de ogen. Waar eerst een mooi gebouw stond, waar een ieder veel heeft gedeeld, verworden tot verwrongen staal en as.

De brand nog niet gedoofd en daar komt de sportmentaliteit naar boven. We laten ons niet verslaan! Spontaan beginnen Paul Neuvel en Erwin ten Hoope een Doneeractie. En daaruit blijkt hoe beide verenigingen leven en niet alleen in eigen dorp, maar tot ver daar buiten. Hele teams die doneren, bedrijven die ons al sponsoren doneren, FC Medemblik die haar entree van deze zondag zal schenken(naar verluidt rond € 700), VV Bergen die haar opbrengst van de loterij zal schenken, Handbalvereniging Almere die geld stort, jeugdhandbalteams en jeugdvoetbalteams die schenken, spontane actie van de jongste jeugd met een flessenactie. Fantastisch!!!

Het is niet helemaal direct te duiden waar de gelden aan zullen worden besteed. Paul Neuvel heeft het echter heel goed gezien. Het is vlak voor de toernooimaand. De belangrijkste maand van opbrengsten voor beide verenigingen. Nu zullen er onkosten zijn. Er zijn dingen die de verzekering gewoon niet dekt. Dan is zo’n Doneeractie met al die gevers zo’n warm bad!! En beide verenigingen zijn superblij met deze Doneeractie en al die gulle gevers. Dank!! Dank!!

.

Er is veel werk aan de winkel:

1
Het seizoen verder afmaken met hulp van o.a. De Dars, Cafe-restaurant ’t Fortuin, Strandvogels en Sporting Andijk. Echt geweldig hoe ze klaar staan voor beide verenigingen. Er zijn veel dingen die ontroeren, dit is er één van. VVW Handbal en Voetbal staan niet alleen!

2
Hoe gaan we het nieuwe seizoen in. Er moet veel werk verzet worden, maar er staan gelukkig ook vele handen klaar.

3.
De afwikkeling met verzekeringsmaatschappijen. Dat is gewoon een hele klus.

4.
Wanneer kunnen we starten we met herbouw. Ook daar zal veel werk aan zijn en hopen op goede samenwerking met de Gemeente Medemblik. Iets wat wij met vertrouwen tegemoet zien.

Handbal en Voetbal daar staat VVW voor bij beide verenigingen! of wel Vooruitgang Vergt Wilskracht. Laten we vooruit gaan en er met z’n allen wat moois van maken om over een bepaalde tijdstermijn te kunnen zeggen:”We hebben ons ‘stekkie’ weer terug in de vorm van een mooi nieuw kantinecomplex.

.

Wij blijven u informeren
Bestuur Handbal en Voetbal VVW

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.