Vooruitgang Vergt Wilskracht

Dames recreanten 1 speelt aller aller laatste wedstrijd

Laatste wedstrijd van Dames Recreanten 1

Vorige week maandag speelde Dames recreanten 1 hun allerlaatste wedstrijd.Ondanks dat er deze avond meer dan 330 jaar (sommigen meer dan 40 jaar) handbalervaring op het veld stond, wisten we de wedstrijd net niet te winnen. Het was evengoed een erg leuke sportieve pot, het niveau dat iedereen haalde was zeer hoog en het werd zelfs nog even spannend (8-8). Ook het publiek was in grote getalen komen opdagen. Een leuke wedstrijd om een handbal carrière mee af te sluiten, want voor de meeste van dit team hangen de schoenen nu in de wilgen, er zijn er zelfs bij die hun schoenen in de tas van een medespeler stoppen ( ik noem geen namen). De derde helft was ook weer top, met taart, bittergarnituur, dikke lachers en natuurlijk een borrel, werd het zo een ouderwets gezellig avondje.

Recreanten 1 heeft precies 20 seizoenen gedraaid en is ontstaan toen Franka en Carolien met een stapel leden formulieren het halve dorp hebben doorgefietst om leden te motiveren om lid te worden van dit team. Dat werd toentertijd door het hoofdbestuur niet in dank afgenomen, maar ze hebben ons toen toch “aangenomen” en zo was het team een feit.

De eerste jaren waren fabuleus, het ene kampioenschap na het andere werd binnengesleept. We dachten dat de sponsoren wel in de rij zouden staan om onste gaan sponsoren, maar niets bleek minder waar. Tot we Han en Annie van MP zo gek kregen om ons sport bh’s te geven. Dit werd een exemplaar met een rode en een groene paprika en ik weet dat hij bij een aantal spelers nog steeds in de kast ligt. Een legendarische actie met als enige sanctie dat defoto in de Binding geplaatst moest worden, wat uiteraard ook gebeurde.

We deden mee aan bekerwedstrijden en ook aan toernooien, waarbij die in Schagen er wel uitsprong. Ook hier gooiden we weer hoge ogen en kregen als beloning voor onze prestatie allemaal een fles bodylotion. Zagen we er soms zo “sproos” uit?? We hebben hier hartelijk om gelachen.

In de loop der jaren werden de tegenstanders steeds jonger (of werden wij ouder), in ieder geval werd de leeftijdsgrens om recreant te mogen spelen losgelaten en moesten we het tegen wel hele jonge meiden opnemen. Het spelletje blijft leuk, maar elke week dik verliezen niet.

Die 20 jaar zijn omgevlogen en ze zeggen wel eens dat je op het hoogtepunt moet stoppen, dat is niet helemaal gelukt, maar wel bijna. Nog even voor de statistieken; in die 20 jaar hebben we bijna 500 wedstrijden gespeeld, dat zijn 25.000 minutenhandbal. 250 uitwedstrijden en ongeveer 8000 kilometer gereden. We hebben dus behoorlijk wat tijd met elkaar doorgebracht, lief en leed besproken.

We laten elkaar natuurlijk niet los, 10 juli nog een leuk team uitje, ik heb al zin in.

Carolien

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.