Vooruitgang Vergt Wilskracht

Scheidsrechters / scheidsrechtercommissie

Scheidsrechterscommissie handbalvereniging VVW.

De scheidsrechterscommissie bestaat uit drie leden:

-Fanny Kaarsemaker

-Sandra van der Gragt

-Fleur Dekker

Sinds seizoen 2017-2018 hebben wij dit over genomen van Arie Ligthart. Hieronder proberen we uit te leggen wat we doen.

Onze doelstellingen:

-coördineren van alle wedstrijden en scheidsrechters zodat bij elk team een scheidsrechter aanwezig is en geen enkele wedstrijd om deze reden afgezegd moet worden.

-opleiden / opfrissen van scheidsrechters, zodat iedereen die dat nodig heeft of wil, een wedstrijd kan fluiten

Toelichting scheidsrechtersbeleid

Met ingang van het seizoen 2015-2016 hanteert het bestuur van handbalvereniging VVW een nieuw beleid omtrent het invullen van scheidsrechters bij wedstrijden die thuis worden gespeeld. De senioren teams worden verantwoordelijk gesteld voor het invullen van wedstrijden van de jeugd vanaf de E-jeugd tot en met de B-jeugd (bij de F-jeugd geldt begeleiding door ouders/begeleiders). Dit geldt enkel voor die wedstrijden die niet door de bond worden ingevuld. In principe adopteert een senioren team een jeugdteam. Met senioren teams wordt bedoeld; dames B-1, alle A-teams en de senioren teams. Recreanten teams worden niet meegenomen in deze regeling. Zij moeten hun eigen scheidsrechter regelen voor hun thuiswedstrijden en fluiten geen jeugdwedstrijden.

Voor de jeugdteams wordt een seniorenteam aangewezen die de wedstrijden gaan fluiten, maar ze kunnen ook een scheidsrechter benaderen. Wij streven er naar dat zoveel mogelijk teams zelf zorgen dat er gefloten wordt, zodat er niet altijd een beroep gedaan hoeft te worden op de kleine groep scheidsrechters.

Van alle teams zit de scheidsrechtersverantwoordelijke in een app-groep met de scheidsrechterscommissie. Hierin wordt gecommuniceerd wie de wedstrijd fluit waar zijn/haar team verantwoordelijk voor is. De verantwoordelijken krijgen een lijst met mailadressen en telefoonnummers van die scheidsrechters die zich hebben opgegeven om wedstrijden te willen fluiten.

Heel belangrijk is dat het team verantwoordelijk is voor een jeugdteam. Dus moeten zij beseffen dat er natuurlijk altijd een scheidsrechter op een wedstrijd moet staan. Het mag niet voorkomen dat er een wedstrijd niet gespeeld kan worden omdat er geen scheidsrechter is.

Opleiding

We weten dat veel leden niet echt weten wat het fluiten van een wedstrijd inhoud, of zij denken dat ze dit niet goed kunnen. Daarom hebben we deze zomer contact gezocht met de bond om een cursus te organiseren tot verenigingsscheidsrechter. We hopen dat deze avonden zo vroeg mogelijk in het seizoen plaatsvinden en verwachten een hoge opkomst. Zie het als een soort verplichte begeleiding in dit nieuwe scheidsrechters beleid. Ben je niet verplicht, maar wil je toch scheidsrechter worden, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Data en verdere informatie over de cursus volgen zo snel mogelijk.

Begeleiding

Ook hebben we gemerkt dat er wel leden zijn die willen fluiten, maar dit graag nog een beetje begeleiding willen als zij in het veld staan. Hiervoor hebben we een team van begeleiders opgesteld. Als je dit wilt, neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie en dan zorgen we dat iemand je van de zijkant begeleid en indien nodig nog wat tips en aanvullingen op het fluiten geeft.

Benodigdheden

Voor het fluiten heb je nodig:

- een fluit

- stopwatch

- een scorekaartje

- een gele / rode kaart (we gaan er vanuit dat bij de jeugd een rode kaart niet nodig is)

- een tenue

De fluit, de stopwatch, het scorekaartje en de gele kaart zit in de tas van de jeugdteams. We hebben een aantal scheidsrechters shirts geregeld welke we in de kantine hangen. Hier kan elke scheidsrechter gebruik van maken. We bedanken de Club van 50 voor het beschikbaar stellen van deze shirts! Daarnaast zijn ook extra fluitjes en scorekaartjes in de kantine beschikbaar.

Indeling

En dan hetgeen waar alle teams op zitten te wachten, de indeling van de teams!

Heren 1 fluit DB1 enD1

Heren 2 fluit DB2enD2

Dames 1 fluit C1en D3

Dames 2 fluit C2en D4

Dames 3 * fluit B3

Dames 4 *fluit C3

Dames A1 * fluit E1

Dames A2 * fluit E3

Heren A1 * fluit E2

Dames B1 * fluit E4

Een overzicht van alle wedstrijden wordt gecommuniceerd met de teamverantwoordelijken.

Heren 1 en Dames 1 spelen niet buiten, de teams met een sterretje dienen hun voor hun eigen wedstrijden voor een scheidsrechter te zorgen. Hiervoor is de lijst met scheidsrechters van de vereniging beschikbaar.

Indien er vragen zijn, kun je altijd contact met de scheidsrechterscommissie opnemen:

Fanny Kaarsemaker 06-42535323

Sandra v/d Gragt 06-46208550

Fleur Dekker 06-51557397

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.