Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag SEW DS2 - VVW DS1

Wedstrijdverslag 29-09-2018 : SEW DS2 – VVW DS1

Commandeur verzekeringen V.V.W DS1 begint het seizoen fel met de West-Friese derby tegen Westfriesland SEW DS2. Zaterdagavond stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op de planning. De uitwedstrijd startte bij het altijd lastige SEW. Afgelopen week zijn de laatste puntjes op de i gezet en is er goed met hars getraind. Zodat iedereen er klaar voor was!

We begonnen in de eerste minuut scherp met de 0-1 van Fanny. We kwamen snel uit de startblokken en wilde voornamelijk op snelheid spelen, omdat dat de kracht van het team is. Na een iets rommelige fase in de dekking kwam SEW terug op 3-3. Vanaf toen is de gehele eerste helft spannend geweest. Pas na 5 minuten weten wij weer te scoren door een doelpunt van Fanny en Sanja. Tussenstand 3-5, SEW weet dit weer terug te brengen naar 5-5. SEW probeert deze stand uit te bouwen en scoort twee keer. Maar wij bleven scherp en fel, door een goede paas van Rowie naar de cirkel maakt Beau de 7-6, gevolgd door de 7-7 op de middenopbouw van Daphne. SEW komt weer twee keer 1 doelpunt op voorsprong maar Rowie en Jamilla zorgen dat het gat direct weer gedicht wordt. Wat in de 27eminuut leidt tot een voorsprong uit een vrije bal van Beau en gevolgd door een break van Jamilla. Bij haar debuut in de tweede divisie liet Britt meteen zien dat ze hier thuishoort. Met goed keeperswerk zorgde ze er mede voor dat we met een voorsprong van 9-11 de rust in gingen.

De tweede helft startte moeizaam, door slordige fouten en slecht gooien bouwt SEW uit naar 12-11. Pas na 9 minuten zorgde Liz voor de 12-12 vanuit de rechterhoek. En weer wordt er 5 minuten niet gescoord, SEW weet wel te scoren en bouwt de stand uit naar 16-12. In de 16eminuut zorgt Fanny voor de 16-13 op het scorebord. Door twee gemiste penalty’s, een goal van Miranda en twee goals van SEW staat de stand op 18-14. Nog 8 minuten op de klok, dat betekende gas geven en doelpunten maken. Er werd hard geknokt in de dekking om terug te komen in de wedstrijd en het SEW nog lastig te maken. Mede door het goede keeperswerk van Sharon wist SEW 8 minuten niet meer te scoren. Door een mooi onderhands schot van Jamilla kwam de stand op 18-15 en een mooi afstandsschot van Fanny zorgde voor de 18-16. Beau en Jamilla zorgde vanuit de opbouw voor een 18-18. Met nog een kleine 2 minuten op de klok, werd de wedstrijd na een 4-punten achterstand weer heel spannend. Fanny benut een penalty en zorgt voor 18-19. SEW mag nog een keer in de aanval en weet vanuit het midden te scoren, 19-19. Nog 20 seconde op de klok om een doelpunt te maken, helaas werden deze 20 seconden niet optimaal uitgespeeld waardoor wij deze wedstrijd niet winnend konden afsluiten. Maar we hebben hard gevochten als team en zijn terug gekomen van een 4 doelpunten achterstand, met een punt in de tas terug naar Wervershoof.

Doelpunten: Fanny 6, Jamilla 5, Beau 3, Liz 1, Sanja 1, Daphne 1, Miranda 1 en Rowie 1.

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.