Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag VOC DS3 - VVW DS2

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

29-09-2019

VOC 3 – VVW 2

Na een fantastisch seizoen, waarin het tweede team van VVW is gepromoveerd naar de Hoofdklasse, werd er zaterdag gestart met een nieuw zaalseizoen.

Een echte voorbereiding hebben we niet gespeeld, omdat we alweer op het veld aan de gang waren en dat was niet om over naar huis te schrijven. In slechts één van de drie partijen, pakte we de winst en we gingen dus met een ontevreden gevoel richting de zaal.

Helaas, heeft onze trainer en coach Raymond, door privé omstandigheden moeten besluiten om even een stop te zetten achter zijn bezigheden in de handbalsport. Voor ons en de club een enorme aderlating, maar we hebben begrip voor zijn keuze en wensen Raymond heel veel succes toe in de toekomst. We willen hem ook bedanken voor het afgelopen topjaar waarin we toch drie titels hebben veroverd.

We zijn nu dus op zoek naar een nieuwe trainer en coach, maar tot die tijd hebben we gelukkig onze zwangere Linelle bereid gevonden om het team te trainen en te coachen.

De sfeer was dan ook behoorlijk gespannen toen we het terrein van VOC betraden in Amsterdam Noord. Wat zou het nieuwe seizoen ons brengen? De eerste uitlatingen waren gedaan en waren meer in de trant van als we maar niet degraderen……..

Tijdens het praatje voor de wedstrijd, hebben we deze insteek, die niet echt blaakt van zelfvertrouwen toch maar de kop ingedrukt en iedereen gewezen op de kwaliteiten die we als team hebben. Helaas moesten we het zonder Irene, Daphne, Dorien en Joan doen, maar gelukkig wilde Petra als extra keepster bij ons aansluiten.

Natuurlijk zijn we alle teams wel eens tegen gekomen in het verleden, maar voor dit seizoen voelt elke tegenstander als nieuw en onbekend.

Bij VOC zagen we een gemengd team op het veld staan, bestaande uit oudere ervaren speelsters en wat jongere meiden. Na een goede warming-up begon de wedstrijd.

Al in de eerste minuten was duidelijk wie de aanjager van VOC was en dat die het ons vanavond flink lastig ging maken.

We kwamen achter, maar Jorien zorgde er voor dat we niet teveel achterstand opliepen. 6-3.

VOC stond fel te verdedigen, waardoor we moeilijk tot scoren kwamen. We hadden echter niets anders verwacht, dus we bleven de duels opzoeken. Sandra kon mooi doorbreken en scoorde 6-4.

Helaas was het VOC, dat constant hun sterke cirkelspeelster wist te vinden en voordat we het wisten stonden we 10-4 achter.

We lieten de koppies niet hangen en bleven voor iedere bal knokken. Ook Petra maakte een goede stop op een inzet van de cirkelspeelster, waardoor er nog meer vechtlust ontstond. Fenna, Jolanda en Jorien konden achter elkaar scoren en zo gingen we met 13-9 de rust in.

Linelle gaf in de rust de meiden mee, dat we dit echt niet hoefde te verliezen en dat we onze honderd procent kansen moesten benutten. Op snelheid blijven spelen en dan moest alles goed komen.

De tweede helft begonnen we dan ook top. Jorien kon weer een aantal keer scoren en ook Nienke was on fire! VOC liep tegen wat tijdstraffen op en zo konden we weer terug in de wedstrijd komen. 18-15. De dekking stond als een huis en VOC kreeg meer en meer moeite om hun grootste troef op de cirkel te bereiken. Als ze er dan toch doorkwamen stond daar Wendy, die de tweede helft puik stond te keepen.

Ondanks dat we hier en daar toch nog wat slordigheden vertoonden in de aanval, bleven we in het spoor van VOC. 20-18.

Opeens was het gebeurd voor het derde team van de landskampioen.

Ze waren leeg gespeeld en VVW begon alleen maar beter te spelen. Onder leiding van Nienke en Jorien, kwamen we op gelijke hoogte met VOC, om het vervolgens koelbloedig af te maken.

De eindstand 20-24 in het voordeel van VVW. Er is natuurlijk niets lekkerder om als promovendus je eerste partij te winnen en wellicht gaan we nu met meer vertrouwen naar de volgende partij.

Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd ZATERDAG om 20:10 uur in de Dars, tegen Zeeburg. Dames 2 zal bijna al hun thuiswedstrijden op zaterdagavond spelen, dus je kan een heel weekend lekker handbal kijken bij onze geel zwarte leeuwen!

Oud papier

22 oktober 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Maurice)

Roel Kammer
Simon Beemsterboer
Tamara Bakker
Suzanne Boon
Angela Biersteker
Carla Molenaar - Voors
Carmen Josee
Geesje Visser

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.