Vooruitgang Vergt Wilskracht

Wedstrijdverslag VVW DS2 - Zeeburg DS1

Dames Hoofdklasse E seizoen 2018-2019

06-10-2019

VVW 2 – Zeeburg

Gisteravond mochten we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Zeeburg was de tegenstander. Het enige wat we van Zeeburg wisten, is dat ze vorig seizoen nét geen kampioen zijn geworden. Onze verwachtingen waren dan ook dat het een pittige wedstrijd zou worden.

De wedstrijd begon moeizaam. Een kwartier lang konden we het net van Zeeburg niet vinden. Maar onze verdediging daar in tegen, stond als een huis. Door balverlies in de aanval kon het snelle Zeeburg via de break out scoren. Pas na een kwartier weet Jorien voor ons de score te openen. Zeeburg was fel in de verdediging en daar hadden we grote moeite mee.

Na enkele omzettingen in de aanval, begon het beetje bij beetje te lopen bij VVW. We creëerde meer kansen, maar helaas stond de keepster van Zeeburg prima te keepen. Ook Wendy stond het doel van VVW uitstekend te verdedigen. Met mooie reddingen, zorgden ze er voor dat Zeeburg niet teveel kon uitlopen. We gingen dan ook de rust in met een 4-10 achterstand.

In de rust heeft Linelle wat puntjes op de i gezet. Vooral meer drive en energie in de aanval, moest de sleutel zijn.


De tweede helft begon prima, toch konden we niet voorkomen dat we acht doelpunten op achterstand kwamen. Gelukkig werd onze rechterkant wakker. De ene, na de andere mooie aanval werden er door Astrid en Sandra gemaakt. Sandra scoorde maar liefst vijf keer en uiteindelijk stonden we nog maar vier doelpunten achter. De wedstrijd werd een gelijk opgaande strijd. VVW blonk uit in haar spel. Na mooie goals van Kimberley en Nienke was het 15-17.


Zouden we net als vorige week erover heen kunnen knallen?


Ja! Dat konden we zeker….maar helaas ontbrak de zuiverheid. Kansen werden gemist en break outs werden net niet lekker uitgespeeld. Ondanks het feit dat Zeeburg heel snel en goed speelden, hadden we best twee punten van ze kunnen stelen.
De tweede helft hebben we dan ook met 14-12 gewonnen! De meiden hebben keihard geknokt en alles gegeven. Maar helaas hebben we, het net als in de vorige wedstrijd, de punten in de eerste helft laten liggen. Dat is dan ook voor de komende wedstrijd het focus punt. Gelijk vanaf minuut één aan staan!


Dat mogen we dan ook gelijk gaan uitvoeren, want aanstaande dinsdag mogen de dames nog harder aan de bak. We gaan namelijk ons debuut maken in het landelijke bekertoernooi. We mogen gelijk tegen 2e divisie team SEW 2, dus dat word pompen of verzuipen. De wedstrijd begint om 20 uur in de Dars en we zouden het natuurlijk leuk vinden als iedereen ons komt supporten!!

Oud papier

22 oktober 2018

18:55 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de Dekamarkt (Maurice)

Roel Kammer
Simon Beemsterboer
Tamara Bakker
Suzanne Boon
Angela Biersteker
Carla Molenaar - Voors
Carmen Josee
Geesje Visser

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.