Vooruitgang Vergt Wilskracht

Jeugdinformatie

Onderstaand informeren wij u over wat "op handbal zitten" bij Commandeur Verzekeringen/VVW inhoudt.

TRAINING

Onze leden trainen 1 à 2 keer in de week met zijn/haar team. Vanaf loop maart tot loop oktober wordt er buiten getraind op ons sportcomplex aan De Westrand. In de winterperiode zijn de trainingen in sport- en wellnesscenter De Dars, Europasingel 114-116.

Je dient zeker tien minuten voor aanvang van de training op het handbalveld of in de zaal te zijn. Maar kom ook geen half uur te vroeg. Het is voor de trainers niet prettig om ook de jeugd buiten de lijnen in de gaten te moeten houden.

Kom naar de training in je sportkleding en eventueel trainingspak. Neem ook je eigen bal mee (vanaf E-jeugd) en vergeet je kniebeschermers niet. Neem geen sieraden of mobiele telefoons mee.

De jongere jeugd doucht niet na de training.

Tenzij anders door de trainer wordt aangegeven, wordt er in schoolvakanties gewoon door getraind. Eventuele afgelasting van de training worden zoveel mogelijk op onze website vermeld.

WEDSTRIJDEN

Commandeur/VVW is lid van het Nederlands Handbal Verbond. Via www.handbal.nl vind je allerlei nieuwtjes en informatie. Via de zogenaamde "plugin" met deze site vind je op de pagina jeugd/programma snel informatie over het wedstrijdprogramma, de uitslagen en de (tussen)standen in jouw poule.

Je team speelt in de competitieperiode (bijna) wekelijks een competitiewedstrijd. Het team wordt daarbij bijgestaan door een coach (zie coaches). Toeschouwers zijn van harte welkom. Daarbij geldt dat zij best langs de kant mogen aanmoedigingen, maar dat dat op een bescheiden en positieve manier voor het hele team moet gebeuren.

Wekelijks vind je in De Binding een wedstrijdoverzicht van die week. Daarin staat hoe laat en waar je moet spelen. De coach geeft aan hoe laat je in geval van een uitwedstrijd vertrekt. Tenzij anders door de coach aangegeven, vertrek je altijd vanaf De Westrand. Voor het vervoer zullen we een beroep doen op je ouders. Die zullen gemiddeld 5 à 6 keer per jaar aan de beurt zijn om te rijden. Ook zullen je ouders bij toerbeurt de teamkleding mee krijgen om te wassen. Doorgaans wordt dit gecoördineerd door de coach.

Bij thuiswedstrijden dien je ongeveer een half uur voor de wedstrijd aanwezig zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Voor adressen van sportcomplexen (buitencompetitie): klik hier

Voor adressen van sporthallen (binnencompetitie): klik hier

WEDSTRIJDKLEDING

Het Commandeur/VVW tenue bestaat uit:

- Geel/zwart shirt
- Zwarte korte broek
- Gele of zwarte sokken
- Kniebeschermers
- sportschoenen (in de zaal zijn schoenen met zwarte/donkerblauwe zolen niet toegestaan)
- je eigen bal (i.v.m. ingooien vóór de wedstrijd - vanaf E jeugd)

De wedstrijdshirts worden verzorgd door de vereniging.

Ook voor wedstrijden geldt: laat sieraden en mobiele telefoons thuis. Ze kunnen alleen maar wegraken. Mocht je je oorbellen niet uit kunnen of willen doen, dan moeten zij worden afgeplakt met tape.

Na de wedstrijd moet er altijd gedoucht worden. Zorg dus voor badspullen en badslippers (tegen voetschimmel).

LEEFTIJDSINDELING

Voor informatie over de indeling in leeftijdscategorieën, wie met welke maat bal speelt, hoe lang een handbalwedstrijd duurt, of jouw categorie wel of niet gemengde teams kan hebben en of het doel een verlaagde lat heeft: klik hier.

SPELREGELS JEUGDHANDBAL

Het NHV is bezig het jeugdhandbal beter aan te laten sluiten bij de belevingswereld en mogelijkheden van de jongere jeugd. Daarom wordt vanaf seizoen 2014-2015 stapsgewijs spelregels aangepast voor leeftijdscategorieën. Via de volgende linken vindt u uitleg daarover voor de categorieën waarvoor afwijkende spelregels gelden:

* D-jeugd - sinds 2016/2017 - Jeugdhandbal - spelregels D-jeugd (per 2016/17)

* E-jeugd - sinds 2015/2016 - Jeugdhandbal - spelregels E-jeugd (per 2015/16)

* F-jeugd - sinds 2014/2015 - Jeugdhandbal - spelregels F-jeugd (per 2014/15)

* Uitleg en instructie jeugdscheidsrechter bij E en F-jeugd (powerpoint)

VELE HANDEN...

Bovenstaande informatie geeft u een beeld wat u van Handbalvereniging Commandeur/VVW kunt verwachten, maar ook wat VVW van ú verwacht. Zoals het bij toerbeurt rijden en wassen.

Daarnaast zijn er nog heel veel taken die binnen onze vereniging waarvoor wij vele vrijwilligers nodig hebben: coaches, trainers, kantinedienst, kleedkamers, oud papier, zaaldienst, scheidsrechters, losse activiteiten enz..

Wij rekenen er op dat wij niet alleen het kind, maar ook de ouder(s) bij de vereniging kunnen betrekken. Vele handen maken tenslotte licht werk!

Wilt u ons helpen of wilt u weten wat u voor Commandeur/VVW zou kunnen betekenen?

Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren (contactinfo) of via vrijwilligers@handbalvvw.nl.

Oud papier

Nog geen indeling bekend.

Zaaldienst

Nog geen indeling bekend.